משרד השירותי הרווחה | מועצה מקומית כאוכב אבו אל-היג'א

מנהל מחלקה :
רדיה מחמוד
שעות קבלת קהל :
שבת- ראשון - ורביעי – קבלת קהל משעה 8:30-13:00. שני – בקורי בית שלישי – עבודה משרדית

• במחלקה מתקיימות פעוליות ניהול, ריכוז והדרכה, בכל תחומי ההתערבות השונים.
  • במחלקה עובדים בעלי עיסוק מקצועי – עו"סים – במטרה לשרת הלקוחות למיניהם.
  • מטרות ויעדי המחלקה לטפל באוכלוסייה בהתאם למדיניות משרד העבודה והרווחה( הוראות התע"ס והתקנון) , ובמקביל לשמור על שלום העובד ובטחונו.

עקרונות הפעילות במחלקה:

להביא תפנית חיובית בחיי הפרט , המשפחה , הקבוצה , והקהילה הנזקקת , ברמה הטיפולית והרמה החומרית ( החומרית מדברת על הנזקקות מבחן הצורך שנקבע ע"י העו"ס, ומבחן הזכאות ההכנסה שנקבעת ע"י העו"ז).

המבנה הארגוני של המחלקה

מבנה פרמידי, מוסכם, המאפשר הגדרת טווח סמכויות ברור לכל עובד, עם אחריות לתת שירות איכותי ללקוח.
הריפורמה בשירותי הרווחה ובמחלקות הרווחה.
מתוך מציאות שמחלקות הרווחה פועלות בסביבה סוערת המפעילה לחצים קבועים להגדלת השירותים הניתנים על ידן , וסיבה מרכזית התורמת לקושי להתמודד עם אותם לחצים היא אי הבהירות ביחס לגבולות הגזרה של המחלקות .
גבולות אלו מוגדרות ע"י השירותים שחייבים לספק- שירותי הליבה.
שירותי הליבה משמעותה, שהמחלקות צריכות לשלוט במודע ובגלוי בתהליכי תיעדוף וקיצוב שירותים – ובהגדרת השירותים שהיא איננה מספקת, וזאת על מנת שלציבור יהיה ברור אלו שירותים ניתנים ע"י המחלקה ואלו לא.
המטרה המרכזית לרפורמה: שיפר הניהול , הקצאת המשאבים, ואיכות השירותים במחלקות לשירותים חברתיים.
משנת 2012, החל תהליך הפנמת הרפורמה, ע"י מחלקות הרווחה , בהתאם להסכמי יישום שנחתמו ע"י הצדדים הרלוונטיים.
הסוגיה העיקרית בתהליך הרפורמה, הגדרת תחומי העיסוק של המחלקה- גבולות גזרה.
גבולות גזרה – כוללת חובות תיעדוף וקצוב השירותים הניתנים

עקרונות הרפורמה המרכזיים :
* יצירת תפקיד עו"ס משפחה
* חיזוק ההיבט הקהילתי ותפקידו של עו"ס קהילתי .

ז"א חיזוק המומחיות בתחומי ההתערבות השונים .
הלקוח של המחלקה ישולב בתוכנית טיפול כוללת ( בתוכה יתאפשר מתן סיוע תומך טיפול).
מחשוב המחלקה וניהול תיק ממוחשב.

עבודת המחלקה השבועית:

המחלקה עובדת מיום שבת עד רביעי לפי החלוקה:
שבת- ראשון - ורביעי – קבלת קהל משעה 8:30-13:00.
שני – בקורי בית
שלישי – עבודה משרדית
לזכור שכל העובדים כוננים בשעות היום למקרים חריגים.
מנהלת המחלקה כוננית 24 שעות לפי החוק.

תחומי העבודה של המחלקה

התערבות המחלקה
אם זה ברמה הטיפולית, הדרכה, יעוץ והכוונה , היא בכל התחומים הסוציאליים המוצהרים ע"י הלקוח , ואשר מקבלים הסכמתו להתערבותנו( למעט אותם מקרים לפי החוק שאינם דורשם הסכמת הלקוח).
משמעות הלקוח, זה פרט משפחה קבוצה וקהילה.
ברמת הפרט והמשפחה, ההתערבות נעשית בשיתוף וקביעת תוכנית טיפול בהסכמה.( בין העו"ס והלקוח).
כל עו"ס אחראי על נושא התערבות ספציפי , בנוסף להיותו עו"ס משפחה.
ההתערבות תלוית זמן ותקופה מוגדרת.
מחלקת הרווחה מטפלת בכלל האוכלוסייה הנזקקת בהתאם לחוק והוראות משרד העבודה והרווחה,  מגיל לידה עד גיל זקנה.
ההתערבות לפי תחומי חיים, בהגדרה, - ילד ונוער, נוער וצעירים, צעירות, משפחה , זקנה , ומוש"ה ( בעלי מוגבלות שכלית התפתחותית).
בכל תחום התערבות יש תת סעיפי התערבות בהתאם להגדרת הבעיה ורמות התפקוד השונים ( ילדים בסיכון, עבירות מין, אלימות , התמכרויות, חולה נפש ,..).
במצבי חירום המוניים, עובדי המחלקה מרותקים לטפול בכלל האוכלוסייה הנפגעת ולא רק בלקוחות הרשומים.
המחלקה מפתחת שירותים , ברצף מותאם גיל , מצב חברתי, תפקודי , כלכלי, פיזי , רגשי , והתנהגותי.
רב עבודת המחלקה לא ניתנת לפרסום- סמויה - חסויה- וסודית.
המחלקה מטפלת ב- 284 תיקים , בתחומי התערבות שונים, אשר מחולקים בין העו"סיות במחלקה.
בסוף כל שנה , נערך תהליך של מיון תיקים( בדיקה מול כל תיק מבחינת רמת ההתערבות, מהות הנזקקות, והחלטות אם להשאיר התיק פתוח או לסגור).

חזון המחלקה

זכות כל בן אדם לחיות בכבוד ובטחון אישי סוציאלי, בכל אחד טמון פוטנציאל וכוח , לממש למען חיים ועתיד מוצלחים, ברמה האישית משפחתית וחברתית.
שאיפת המחלקה להגיע למימוש פוטנציאל זה, דרך כל מיני תכניות ופרויקטים, עבור כלל האוכלוסייה, ופיתוח שירותים אשר עונים על צרכיהם.
הצלחת העבודה טמונה בשיתוף פעולה בין המחלקה, התושב והמועצה באמצעות המחלקות למיניהם.

התוכניות והפרויקטים המופעלים דרך המחלקה:

בתחום הילד ונוער

• משפחתונים – 17 משפחתון – עבור ילדים לאימהות עובדות ולילדים ממשפחות רווחה.
  • שחקית – מופעלת תוך טיפת חלב.
  • נתיבים להורות – איגום בין תקציב הרווחה והתוכנית הלאומית 360.
  • מרכז הורים ילדים נייד – תוכנית המשרתת ארבעה כפרים.
  • שתי מועדוניות טיפוליות לילדים בסיכון.
  • מועדונית מתבגרים לילדים בסיכון..

תחום נוער וצעירים וצעירות

• מועדון נוער וצעירים.
  • מעגל בנות (12).
  • תוכנית ית"ד צעירים וצעירות( 18-25).
  • עתיד בטוח – סבסוד דרך הביטוח לאומי – עבור ילדים על סף נשירה.

תחום אזרח ותיק

• מועדון קשישים.( כשבעים חבר)
  • קהילה תומכת.( 45 חבירים,).

תחום המשפחות

כיום אין תוכנית כללית ומוגדרת העונה על צרכי האוכלוסייה מתוך כל מיני סיבות הקשורות במדיניות משרד הרווחה, על כן השאיפה שלנו כן :
תכנון לשנת 2020- לפתיח שירות בתחום המשפחות- מרכז עוצמה+הוצאת משפחות ממעגל עוני.

باحترام
طاقم المكتب الذي يسعى لتقديم الافضل للجمهور الكريم